Han var med på TVL-redningen

Da Stein Dyre Berge hørte at TVL sto i fare for å bli lagt ned, engasjerte han seg umiddelbart.

Denne uken besøkte Stein TVL-studio for å oppfylle visjonen sin. Se videoene nederst i saken.

Det første Dyre Berge gjorde da han leste nyheten om TVLs nedleggelse var å sende en e-post til TVLs ledelse. Der foreslo han det han mente ville løse situasjonen.

En ukes depresjon

Svaret Dyre Berge fikk fra TVL-sjef Alf Gjøsund var dette:

«Kjære Stein Dyre Berge, tusen takk for meldingen. Jeg setter stor pris på den. Jeg tar med meg innspillet, men per nå har vi ikke noe annet valg enn å forberede nedstengningen. Kan jeg ta kontakt med deg igjen hvis det jeg omtaler som «et mirakel» skulle skje?»

-Da gikk jeg inn i en ukes depresjon, sier Dyre Berge.

– Jeg hadde blitt så begeistret for TVL. Først og fremst for alle intervjuene om tro. Mennesker som man ikke visste trodde, sto fram og fortalte at de ba, og at de hadde en personlig gudsrelasjon. Det var uhyre interessant. Dessuten likte jeg godt dokumentarene om tro. Ben Fogle, er for eksempel en fantastisk TV-personlighet. Jeg har fulgt med ham på BBC, sier Dyre Berge.

Ble inspirert

Det Dyre Berge gjorde i sin e-post var å tilby seg å gi 250 kroner i måneden som et frivillig abonnement, og å oppfordre alle TVL-seere til å gjøre det samme.

– Jeg skrev at jeg trodde 5.000 seere ville gjøre det samme for å beholde TVL, sier han.

Klikk på bildet for å gå til gave.tvl.no

TVL-sjef Gjøsund sier at han ble både beveget og oppmuntret av dem som henvendte seg etter Vårt Lands vedtak om nedleggelse.

– Flere tilbød seg å gi faste beløp, i håp om at det ville hjelpe. Dette inspirerte meg til å tenke strategisk på muligheten for å øke giverbidragene uten å «mase» om penger.

Da Knif tok kontakt for å diskutere en mulig overtakelse, var dette en del av bildet.

– Tilbakemeldingene fra seere som Stein gjorde at vi kunne legge inn gaver som en del av et framtidig budsjett, sier Gjøsund.

Besøkte studio

Denne uken var Stein på besøk i TVL-studio for å oppfylle del to av visjonen sin: Å oppfordre andre seere til å gjøre det samme som ham. «Gå inn på gave.tvl.no og se hvor lett det er å gi», sier han i ett av opptakene.

I et lengre opptak forteller han mer om hvorfor TVL er blitt så viktig for ham.

Se begge opptakene her: