Profilen og innholdet

Debatten om mediemakt og «fake news» viser at det mer enn noen gang i moderne tid er behov for seriøse, redaktørstyrte medier som er selvkritiske og bevisste på ansvaret for å formidle grundig og gjennomtenkt innhold.

TVL tar dette ansvaret på alvor. For oss er det en selvfølge å overholde Vær varsom-plakatens strenge krav om uavhengighet og etisk opptreden. Kringkastingsloven og all annen relevant lovgivning likeså.

Vi er tilknyttet Norsk Presseforbund gjennom Norsk redaktørforening og forplikter oss på pressens etiske regelverk i Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten.

TVL vil utelukkende samarbeide med seriøse og etisk bevisste aktører

Enkelte kristne TV-aktører er blitt omstridt på grunn av kontroversielle budskap og metoder.

TVL samarbeider utelukkende med seriøse og etisk bevisste aktører. Vår formidling av religiøst innhold er konsentrert om det kirker og organisasjoner står sammen om.

Det betyr ikke at TVL er en tannløs, kjedelig kanal. I tillegg til å inspirere og fengsle, vil vi utfordre og skape ettertanke. Vi kommer til å være ærlige og selvkritiske, men vi kommer også til å hjelpe deg å løfte blikket. Det skal gjøre noe med deg å se på TVL.

En rekke anerkjente og solide aktører i Kirke-Norge er med på samarbeidet om kanalen. Det skaper bredde og variasjon, og viser at selv om det finnes uenighet i Kirke-Norge, står man sammen om viktige verdier.

Les mer om muligheten for samarbeid her

Dette kan du se på TVL

TVL er det vi kaller en bred kristen TV-kanal. Vi sender gudstjenester innimellom, målet er å få det hver søndag.

Men TVL ligner likevel mer på en allmennkringkaster enn andre kristne kanaler. Vi ønsker å bruke alle populære formater til å formidle innhold som hjelper deg til å løfte blikket.

På TVL får du serier og filmer, både fiksjon, dokureality og tradisjonelle dokumentarer. Vi tenker bredt: Tro, ideologi og sterke, holdbare verdier er utgangspunkt for en stor mengde ferdigprodusert materiale som sendes på vår kanal.

Underholdningsprogram åpner en ny verden av formidling.

Flere av organisasjonene vi samarbeider med vil bruke populære formater når de produserer inspirerende og opplysende programmer til kanalen.

Underholdningsprogram åpner en ny verden av formidling. Den kristne sang- og salmetradisjonen kan pakkes ut på kreative måter i musikkshow og -konkurranser. Kunnskap og verdier kan fylle alle typer studio- og magasinprogram. Gode talkshow kan belyse aktuelle situasjoner på fengslende og gripende måter.

For ikke å snakke om reality-TV, som kan brukes til langt mer enn intriger og konflikter.

Reality-TV kan være mer enn allianser og utstemming. Det kan også formidle menneskets dypeste følelser og behov. Det så vi da BBC sendte realityen The Monastery i 2005.

På TVL sender vi også debatter og har som mål å komme i gang med nyhetssendinger. Vi vil gjøre dette på en annen måte enn eksisterende kanaler, dyrke respekt og åpenhet framfor fordommer og splittelse. Og vi vil tenke bredt. Det kritiske blikket på samfunnets verdigrunnlag er viktigere for oss enn smale diskusjoner internt i kristne miljøer.

Du skal bli klokere av å se på TVL. Vi hjelper deg å løfte blikket.