Vi definerer kristen-TV på nytt

Programleder og rocker Thomas Felberg gråter ikke ofte på TV. Men da Bilal Saab sang salmen «Velsigna du dag over fjorden» i Stjernekamp, måtte selv han opp med hånden til øyekroken.

For det er selvsagt ikke slik at kristendommen i seg selv er smal og ekskluderende. Den henvender seg til alle. Det er bred.

Når presten Thor Haavik velsigner anleggsarbeideren Raymond Røskeland på sengekanten i Farmen, da synes de fleste av oss at det er god TV.

Og når Bjarte Tjøstheim spiller nyansatt prest på NRK, gleder over en million seere seg til neste episode, selv om tematikken er kirkelig og handlingen foregår i en menighet.

En kristen TV-kanal trenger ikke å være smal og klein.

Mange potensielle seere

På TVL skal vi selvsagt ikke sende Farmen eller Stjernekamp. Like fullt skal vi lage TV som fungerer for mange. En kristen TV-kanal trenger ikke å være smal og klein.

Folk er nemlig ikke negative til tro. Over halvparten av befolkningen ber til Gud. (Litt tankevekkende, siden under 30 prosent sier de tror på Gud). Og ifølge noen undersøkelser definerer nesten hver fjerde nordmann seg som «personlig kristen».

Det er langt flere enn de som normalt går i kirken hver søndag.

Dette er mange potensielle TV-seere. Vi tror det er mulig å lage en kanal for alle disse uten at det blir ekskluderende.

En ny måte å tenke TV på

Det er flere grunner til at kristne TV-kanaler har en smal profil. Kristne miljøer har mange frivillige med stort ønske om å formidle noe. Mye kristen-TV er laget med små budsjetter av slike entusiaster.

Resultatet er ikke så verst, forutsetningene tatt i betraktning. Men folk har vent seg til en helt annen kvalitet. Når TV-programmet virker hjemmelaget skal du være veldig interessert for å se på.

Vi har ambisjoner om å lage verdens beste kristne TV-kanal.

TV Vårt Land (TVL) samarbeider med mange organisasjoner og kirkesamfunn. Når alle sponser eller produserer noen få program av høy kvalitet, og hvis vi koordinerer produksjonen slik at alle sjangere for underholdning og god formidling tas i bruk, kan resultatet bli mange timer god TV.

Vi har ønsker å være verdens beste kristne TV-kanal. Vi vil ganske enkelt redefinere begrepet kristen-TV.

Les mer om hvilke typer program du finner på TVL.