Rune Bratseth går til TVL

– Jeg har en god følelse nå. Dette er et prosjekt jeg kan identifisere meg med, sier den nye TVL-medarbeideren.

Mange har sett ham i rollen som ekspertkommentator på Viaplay 4, mens enda flere husker ham som Rosenborg-spiller, kaptein på det tyske topplaget Werder Bremen og kaptein på landslaget i Drillo-tiden. De fleste har også fått med seg hans kristne overbevisning, som han aldri har lagt skjul på.

Debuterer som programleder

Nå er Rune Bratseth ansatt som leder for kommunikasjon og samhandling i TV Vårt Land, med samarbeidspartnere i Kirke-Norge som hovedmålgruppe. Søndag 25. september debuter han dessuten som programleder i programmet Sesongstart sammen med Anette Jahr.

– Akkurat det er en ny rolle, selv om jeg har vært mye på TV-skjermen, sier Bratseth.

Han sier at TVLs samlende og brede kirkelige profil, samt ønsket om å nå flere enn de mest kirkevante, er hovedårsaken til at han har engasjert seg i kanalen.

– Det er virkelig behov for en TV-kanal med denne profilen i Norge. Vi får inntrykk av at Kirke-Norge er langt mer splittet enn vi faktisk er. Det er på tide å vise fram at vi står sammen om det viktigste, sier han.

«Inkarnasjonen av TVL»

TVL-sjef Alf Gjøsund sier han er veldig glad for ansettelsen.

-Rune er på mange måter inkarnasjonen av TVL: Han er samlende, ærlig, opptatt av de viktige tingene, og av at at dette skal kommuniseres på en positiv, forståelig og tillitsvekkende måte. Dessuten har han en unik erfaring med å få lag til å samhandle, den kompetansen ønsker vi å bruke, også internt i kanalen.

Foreløpig er stillingen et prosjekt fram til sommeren 2023, men begge parter har en intensjon om at den skal bli fast.

– Vi tar det herfra, og ser hvordan det går, smiler Bratseth.

Bratseth har også et engasjement som fotballkommentator på Viasat. Dette fortsetter han foreløpig med. Han holder også fram som styreleder i stiftelsen MOT, som han grunnla i 1997 sammen med syklisten Dag Otto Lauritzen og skøyteløperne Johann Olav Koss og Atle Vårvik. Han kommer også til å fortsette som foredragsholder.

– Du skal ikke se bort fra at jeg også vil bruke den erfaringen på samlinger som TVL arrangerer, smiler Bratseth.