Ny TV Inter-serie tar andakts-suksess til nytt nivå

Med 50.000 følgere på sosiale medier har TV-Inter-serien Plussord vært en braksuksess. Nå gir TVL deg neste trinn i satsningen: PlussPrat.

«Jeg har lenge hatt et ønske om å sette andaktene våre i en sammenheng» forteller TV-pastor Egil Svardahl.

Han sikter selvsagt til Plussord, de små daglige dryppene av meningsfulle tanker, gudsord og velsignelse som likes, deles og kommenteres av tusenvis av nordmenn.

Tilsammen 50.000 brukere av sosiale medier følger videoene, og serien har bidratt til at 66-åringen Egil Svartdahl fortsatt er en av Kirke-Norges viktigste influensere – en tittel som vanligvis forbeholdes langt yngre profiler.

Dyrker samtalen

Denne våren får Svartdahl realisert sitt ønske om å «sette tematikken fra andakts-ukene inn i en kontekst». Det skjer gjennom seks episoder av den nye serien PlussPrat. Her forteller TV-pastoren historiene om seks mennesker som har opplevd at livet tok en annen retning enn de hadde tenkt. Noen ganger har de opplevd Gud som fraværende, andre ganger det motsatte.

– Jeg er veldig glad i å høre menneskers historier. Gjennom denne serien har jeg nå fått mulighet til å dyrke samtalen, sier Svartdahl.

Eksistensielt innhold

På grunn av det planlagte samarbeidet mellom TV Inter og TVL, får Vårt Lands lesere nå tilgang til den nye serien. Det første programmet har premiere søndag 11 april, og er en sterk fortelling om den populære Tik Tok-psykologen Maria Abrahamsen Østhassel. Hun vokste opp i trygge, kristne omgivelser, men havnet i en eksistensiell krise som 19-åring.

– Da jeg kom i en slik krise begynte jeg å stille spørsmål ved hele min historie, sier Østhassel i programmet.

– Dette er et godt eksempel på innhold vi vil formidle til seerne dersom vi når målet vårt om en riksdekkende TV-kanal i løpet av året.

Alf Gjøsund, redaktør for TVL-prosjektet

– Dette er et godt eksempel på innhold vi vil formidle til seerne dersom vi når målet vårt om en riksdekkende TV-kanal i løpet av året. Egil Svartdahl har ikke bare en unik evne til å komme i kontakt med mennesker, han makter også å vise at det kristne budskapet er aktuelt i alle livssituasjoner, sier Alf Gjøsund, redaktør for TVL-prosjektet.

De neste ukene skal TV Inter og TVL drøfte detaljene i samarbeidet mellom de to medieaktørene.

– Målet med samarbeidet er at vi sammen skal nå tusenvis av nordmenn med innhold som gir dem ettertanke, inspirasjon og takknemlighet. Vi skal kort sagt hjelpe dem å løfte blikket, sier Gjøsund.

Programmet kan sees på Vårt Lands nettsider søndag. Du får også tilgang dersom du følger TVL på Facebook.