TVL og TV Inter forbereder strategisk samarbeid

Gjennom 30 år har TV Inter gitt det norske folk sterke TV-program med kristent innhold. Nå drøfter de omfattende samarbeid med TVL.

– Vi har undertegnet en intensjonsavtale og definert en rekke områder der det kan være interessant å samarbeide framover, opplyser Einar Matre, daglig leder i TV Inter og Alf Gjøsund, redaktør for Vårt Lands TVL-prosjekt.

Allerede over påske får Vårt Lands lesere merke det første resultatet av samarbeidet. Mer om det lenger nede i saken.

Store planer

TV-produksjon, utstyr og studio, kunderådgivning, dialog med andre samarbeidspartnere, sending av program, in-house produksjon, opplæring av programledere og flere andre områder er på bordet når de to aktørene skal finne sammen i et tettere samarbeid de neste månedene.

– Vi rigger oss slik at de to selskapene lett kan inngå bindende avtaler den dagen TVL starter opp for fullt.

Alf Gjøsund, redaktør for TVL-prosjektet

– På noen måter starter samarbeidet allerede nå. Vi rigger oss slik at de to selskapene lett kan inngå bindende avtaler den dagen TVL starter opp for fullt, sier Gjøsund.

Matre sier at dialogen med Vårt Land er spennende.

– Vi ønsker å være leverandør av trosinnhold til riksdekkende kanaler og strømmetjenester og har veldig sans for profilen i Vårt Lands prosjekt. Dette mener vi har et potensial til å treffe mange seere i grenselandet mellom samfunn og kirke, noe som helt samsvarer med vårt oppdrag.

Kjente TV-navn

TV Inter samarbeider for tiden med profiler som Sunniva Gylver, «Farmen-Thor» Haavik, Andreas Hegertun, og Lisa Børud Gustavsen. 

Det mest kjente ansiktet deres er imidlertid TV-pastor Egil Svartdahl, som er ansatt som programleder i selskapet. Han har vært en del av TV Inter sitt varemerke på TV 2 gjennom 30 år, og er blant annet kjent fra serier som Reisen hjem, Tv-pastoren, Søndagsåpent og Gudesens Conditori. Her har han utforsket troen og verdiene som har preget livet til en rekke kjente profiler. 

– Ingen andre produsenter er i nærheten av TV Inters posisjon når det gjelder innhold som formidler det kristne budskapet.

Alf Gjøsund

Akkurat nå er Svartdahl en del av TV Inter sin Plussord-serie, en daglig andakt på ett minutt. Serien har over 50 000 følgere via sosiale medier. 

Trygg posisjon i TV-markedet

Gjøsund sier det betyr mye å få en aktør som TV Inter på laget.

– Ingen andre produsenter er i nærheten av TV Inters posisjon når det gjelder innhold som formidler det kristne budskapet til seerne. De kjenner bransjen og seerne, og har bevist sin kompetanse gjennom produksjoner for både TV 2 og NRK gjennom en årrekke. Deres samarbeid med kristne organisasjoner om dette innholdet er unikt, sier Gjøsund.

Han peker blant annet på TV 2-serien Håp i ei gryte med Katrine Moholt, som de har lager i samarbeid med Frelsesarmeen.

– Den er blitt en tradisjon. I desember produserte de «Julekort fra hele Norge» for Norges Kristne Råd. Og mange vil også huske TV 2 serien «Et himla liv», hvor de fulgte Normisjons misjonærer i Mali. For ikke å snakke om «Fride på Skipet» som ble produsert sammen med Mercy Ships for NRK. Den har millioner av treff og er solgt til en rekke land. 

Nytt innhold på gang

For tiden har TV Inter blant annet et samarbeide med Den norske kirke og Søndagskolen rundt produksjon av et barne-TV-drama. 

– Vi ser fram til å være med å skape mange gode TV-øyeblikk.

Einar Matre, Daglig leder TV Inter

Over påske vil Vårt Lands lesere få tilgang til Plussprat, en serie der TV-pastor Egil Svartdahl møter spennende gjester i Kafé Barrat.

Første gjest er Tik Tok-psykologen Maria Abrahamsen Østhassel, som forteller om prosessen hun gjennomgikk da hun studerte i Budapest.

– Dette og mange andre resultater av samarbeidet vil vi komme tilbake til, sier Alf Gjøsund. 

– Vi har forhåpninger om at TVL vil bli en unik mulighet til å distribuere godt innhold fra kristne organisasjoner og ser frem til å være med å skape mange gode tv-øyeblikk, sier Einar Matre. 

Foto øverst: TV Inter