Mentor Medier gir tommelen opp: Vårt Land starter TV-selskap

Vårt Lands eiere har gitt klarsignal til opprettelse av et nytt TV-selskap. Nå venter en større satsning på web og lineære plattformer til våren.

–  Vi gjør dette for å styrke Vårt Land, og fordi det er behov for en kristen TV-kanal i Norge med bred appell. Mediekonsumet retter seg mer og mer mot levende bilder. Det gir nye muligheter for Vårt Land og andre sentrale aktører i Kirke-Norge, sier Bjørn Kristoffer Bore, sjefredaktør og administrerende direktør i Vårt Land AS.

Eget selskap
Foto: Adrian Nielsen, Vårt Land

Bore blir styreleder i TV-selskapet som vil bli etablert om kort tid. Selskapet vil få en egenkapital på seks millioner kroner. 

– Vi legger denne satsningen i et eget selskap for at den skal få den framdrift og handlekraft som trengs for å få kanalen på lufta. Det gjør også at Vårt Land AS fortsatt kan ha fullt fokus på å styrke avisen, både på nett, papir og på lyd, sier Bore

Han understreker at dette først og fremst er en digital, web-basert satsning. 

– Vi skal følge seerne, og de er på vei over til digitale flater. Men så lenge de fleste av dem er på kabel og parabol, vil vi også sende lineært, sier Bore. 

Vi skal følge seerne, og de er på vei over til digitale flater. Men så lenge de fleste av dem er på kabel og parabol, vil vi også sende lineært.

Bjørn bore, sjefredaktør Vårt Land

Sendestart planlegges i april 2022. Alf Gjøsund blir innstilt som daglig leder og sjefredaktør for selskapet. Han slutter dermed som religionsredaktør.

– Men jeg slutter ikke i Vårt Land. Det er snarere nå det begynner for alvor. Med TVL kan vi nå ut til mange som ikke leser avisen, sier Gjøsund. 

Bredden av Kirke-Norge er med

En rekke kristne organisasjoner og kirkesamfunn har inngått intensjonsavtaler om samarbeid når TV-selskapet starter opp. 

– I tillegg har vi fått positive signaler fra enda flere kirkesamfunn, organisasjoner, utdanningsinstitusjoner, bispedømmer, menighetsnettverk og lokale menigheter – både i og utenfor Den norske kirke. Den norske kirke skal få svare for seg, men vi kan love at folkekirken kommer til å være tydelig til stede på kanalen, sier Gjøsund. 

Vi kan love at folkekirken kommer til å være tydelig til stede på kanalen.

alf gjøsund, redaktør for TVl-satsningen

Kanalen har planlagt sendestart i april. For å forberede oppstarten har Vårt Lands prosjektorganisasjon i lang tid hatt kontakt med forretningsutviklere, produksjonsmiljøer og teknologiselskaper i det kommersielle TV-markedet i Norge.

– Vi skal skaffe oss studio, nettløsninger og apper, inngå avtaler med distributører, kjøpe innhold, ansette bemanning og formalisere både redaksjonelle og kommersielle avtaler med Kirke-Norge. Vi samarbeider tett med dyktige folk med lang erfaring fra TV-bransjen. Både programproduksjon og teknisk drift kommer til å være i trygge hender, sier Gjøsund.

(Foto øverst: Gabriel Nilsen Armijos)