Denne serien har tatt verden med storm

TVL har kjøpt rettighetene til å vise The Chosen. Redaktør Alf Gjøsund ser store muligheter.

– Vi er tett på kjerneoppdraget vårt her, sier en entusiastisk TVL-sjef.

– Da jeg selv så The Chosen første gang var den første tanken: Denne serien må vi sørge for at flest mulig i Norge får se, sier Gjøsund.

For ham ble serien en av beveggrunnene til at han engasjerte seg i TVL-prosjektet.

– Den fortalte meg hvor stor betydning TV-mediet kan få hvis det brukes på rett måte. Jeg kjenner mennesker uten religiøs bakgrunn som er blitt fullstendig forelsket i serien, sier Gjøsund.

Serien skal være sett av mer enn 200 millioner mennesker.

– Ikke mange av disse er nordmenn. Årsaken er nok at den har vært litt vanskelig tilgjengelig. Men nå vil den bli sendt flere ganger på lineær-TV. Den vil også bli tilgjengelig i nett-TV-løsningen vår, forteller Gjøsund.

Lang prosess

Da vedtaket om TVL-oppstarten ble gjort i fjor høst, var noe av det første på Gjøsunds liste å ta kontakt med VidAngel Studios.

– Det var lettere tenkt enn gjort, men til slutt kom jeg gjennom og fikk et møte med ledelsen. Etter gode forhandlinger og samtaler om hvilken type kanal TVL blir, og hvordan innholdet kan nå lengst mulig ut, har vi nå signaturene på papiret.

En av de sterkeste rollene i The Chosen er Maria Magdalena, spilt av Elizabeth Tabish. Rollen karakteriseres som «kontroversiell» på amerikanske nettsider. (Foto: VidAngel Studios)

TVL ønsker å ha et annet og langt bredere nedslagsfelt enn andre kristne TV-kanaler har.

– Vi blir mer et «NRK» med kristen formålsparagraf enn en typisk kristen-kanal. Mye av innholdet vil ha allmenn profil. Og når vi har forkynnende innhold skal det ha høy kvalitet og være rettet mot vanlige mennesker, forklarer Gjøsund.

– Mitt inntrykk er at dette også var viktig for VidAngel, legger han til.

Vil utvide med eget talkshow

Han mener nettopp dette gjør at The Chosen passer så godt på kanalen.

– Det går an å se på dette som forkynnelse, men i realiteten er det bare en fantastisk god serie som treffer dype strenger hos mange mennesker.

TVL sonderer nå muligheten for å lage et eget talkshow som går dypere inn i problemstillingene vi møter i episodene.

– VidAngel ønsker å delta med filmskapere og skuespillere i et slikt show. Jeg ser ikke bort fra at seerne vil kunne stille spørsmål til selveste Jesus i noen av programmene, gliser Gjøsund.