TVLs britiske alibi

Alyson Steinsrud er ansvarlig for innkjøp av TV-program til TVL.

BBC, SVT, Arte, 3sat, ZDF, Spiegel TV. Noen av navnene er kanskje ukjente for deg. Men ikke for Alyson Steinsrud.

Hun har full oversikt over Europas TV-kanaler og vet hvilke som forbindes med kvalitet. Ikke minst vet hun hvem hun skal snakke med, hva programmene koster og hvordan man forhandler.

Som programinnkjøper er hun også klar over at det kan oppstå hindringer. En ny TV-kanal får ikke automatisk tillit. Programskapere er nøye med merkevaren sin. Og kunden må kunne stoles på.

– Det er utrolig spennende å jobbe for TVL, sier Steinsrud.

Stolte på Vårt Land

Vi spoler tilbake til i fjor høst. Da hadde TVL sitt første møte med Steinsrud – etter tips fra erfarne TV-folk. Hun har fylt kanaler med innhold før. Men TVL var annerledes enn de andre kanalene.

– Da jeg fikk presentert den redaksjonelle profilen ble jeg glad.

– Det er ikke bare nordmenn som er skeptiske til kristne TV-kanaler. De er vanligvis ganske smale, sier hun diplomatisk.

Når hun likevel sa ja til et møte, var årsaken at TVL er et initiativ fra Vårt Land. Den avisen stolte hun på.

– Da jeg fikk presentert den redaksjonelle profilen ble jeg glad. Jeg hørte om en kanal som henvender seg til meg. Åpen for tro – men uten nødvendigvis å være fast kirkegjenger.

– Ikke for intellektuell

– Jeg elsker salmer og korsang, jeg elsker høytid og kristne tradisjoner, og jeg elsker programmer som våger å snakke om de store og viktige spørsmålene, utdyper Steinsrud.

Alyson Steinsrud har lang erfaring som innkjøpsansvarlig i TV-bransjen. Foto: Privat

Hun har sett mange slike programmer i jobben sin. De blir gjerne valgt bort i sekulære underholdningskanaler: programmer som «Europas glemte pilegrimsruter», «Katedralenes hemmeligheter» og «Det himmelske koret».

– Nå skal de introduseres for norske seere. Samtidig er det viktig at kanalen ikke blir for intellektuell eller høykulturell. Alle liker gode serier og spillefilmer. Det må være plass til både humor og feelgood. Noen programmer vil jeg ha med rett og slett fordi de er fantastiske, sier hun.

Annerledes påskekrim

Alyson Steinsrud – blant kollegaer og venner bare Aly – er født og oppvokst i London. I tillegg til en mangeårig karriere i TV og media, har hun arbeidet som profesjonell danser. For 12 år siden førte kjærligheten henne til Norge. Nå bor hun på Eidsvoll, der hun bruker en del av arbeidstiden sin på å drive Nordic Pilates Studio.

Men som innkjøpsansvarlig for TVL tenker hun mer på Pilatus enn pilates, særlig nå som TVL-påsken nærmer seg. Hun har både den kristne og den jødiske høytiden i bakhodet. Men hun ser ikke bort fra at det også kan komme en påskekrim.

– Den blir nok litt annerledes på TVL enn på andre kanaler. Men den blir god, smiler hun.