TVL+Telia=sant

Fra og med onsdag 30 november kan nær en halv million nye husstander se på TVL i stuen sin.

-Bred distribusjon er et viktig mål for oss. Med TVL som en del av kanalvalget på Telia har i overkant av 440.000 nye norske norske husstander tilgang til TVL, sier en fornøyd TVL-sjef Alf Gjøsund.

TVL er tildelt kanalnummer 28 i Telias kanalrekke, og signalene kommer opp i løpet av onsdagen hos de aller fleste.

– Tidspunktet på dagen vil variere. Noen Telia-kunder har faktisk kanalen tilgjengelig allerede nå. Noen av kundene, med de eldste boksene, må vente enda litt til. Men disse har tilgang til kanalen på Telia Play, som ligger som app i Apple-TV og på mange smart-TV-er, opplyser Gjøsund.

Gjelder også «Get-abonnenter»

Siden Telia i 2020 ble slått sammen med Get, inkluderer det nye tilbudet også tidligere Get-kunder. Totalt har nå nær 68 prosent av norske TV-abonnenter tilgang på TVL. Det betyr alle som får TV-signaler fra Telia, Altibox og Telenor.

-Er du fornøyd med distribusjonen nå, Gjøsund?

– Vi har fått henvendelser fra Telia-kunder omtrent hver eneste dag siden vi startet opp, så dette er vi veldig fornøyd med. Men vi blir enda mer fornøyd når vi har den samme distribusjonen som alle andre kanaler – også de kristne kanalene. Først da blir seertallene sammenlignbare, sier Gjøsund.

Han legger til at veien fram dit ikke trenger å være så lang.

– Allente har sagt at de tar oss inn så fort det er praktisk mulig. Da er vi oppe i 83 prosent og nærmer oss full distribusjon. Da begynner konkurransen med de sekulære nisjekanalene for alvor, sier Gjøsund.