Birgittes umulige valg

Da Birgitte Bergerud Larsen ble gravid for andre gang fikk hun beskjed om at noe var galt. I Plussprat møter hun TV-pastor Egil Svardahl.

«Det ser dessverre ut som om det går mot en abort, eller trisomi 13 eller 18. Men jeg frykter nok mest Downs syndrom», var meldingen Birgitte Bergerud Larsen og mannen Kjetil fikk fra legen da de var til ultralyd-undersøkelse med sitt andre barn.

Søndag ble den sjette episoden i programserien Plussprat tilgjengelig. Her forteller Bergerud Larsen sin historie til TV-pastor Egil Svartdahl. Hun forteller om følelsen av at helsepersonalet tok for gitt at hun skulle ta abort, og om tiden fram mot fødselen.

– Jeg gikk med mye dårlig samvittighet fordi jeg ikke våget å ta abort, sier hun i programmet.

Håp og lykke

At også det første barnet til Kjetil og Birgitte har en genfeil, gjorde ikke situasjonen enklere. Men da en ny ultralydundersøkelse ikke viste noen tegn til avvik, fikk foreldrene håp om at alt skulle gå bra.

Det gjorde det også. Slik ser Birgitte Bergerud Larsen det nå. Dette til tross for at den lille jenta som ble født hadde Downs syndrom.

– Jeg så det med en gang. Med hånden på hjertet, det eneste jeg følte var lykke, sier hun.

Se programmet nederst i saken.

SE OGSÅ: Livet til Guri Riksaasen ble endret da hun møtte tiggeren Elena.

PlussPrat er produsert av TV Inter, som TVL samarbeider med i arbeidet med å opprette Norges første brede og samlende kristne TV-kanal. Det er et eksempel på programmene vi vil tilby våre seere nå kanalen kommer på lufta.

Foto øverst: Ole Kristiansen, TV Inter