Organisten blir programleder på TVL

Gospel Explosion og Garasjekveld skal bli til fengende musikkshow i Vårt Lands TV-satsning.

I dag melder Vårt Land at organisten Leif Ingvald Skaug har fått Sareptaprisen fra KNIF for sitt geniale digitale korprosjekt på skjermen, Gospel Explosion. Over fem tusen sanglade mennesker har så langt sunget med når organist Leif Ingvald Skaug gir dem musikalsk undervisning på nett-TV.

Nå jobber TVL sammen med Skaug for å ta suksessen videre til TV-skjermen. I tillegg skal organistens private prosjekt Garasjekveld utvikles videre til et fast musikalsk talkshow med gjester i studio.

Foto: Martin Lilleberg

Leif Ingvald Skaug, som til daglig arbeider som organist i Den norske kirke, var også nominert til Petter Dass-prisen for sin innsats med TV-produksjon under korona-pandemien. I begrunnelsen skrev juryen: «Skaug er ikke bare en utrolig dyktig musiker, han er også en sterk åndelig formidler som presenterer kristentroen på en tilgjengelig måte gjennom musikk som varmer.»

Heier på TVL

– Vi har fått enormt mange tilbakemeldinger på at programmene våre betyr mye for mennesker. Dette blir en mulighet til å videreutvikle dem og gjøre innholdet tilgjengelig til mange flere, sier Leif Ingvald Skaug.

Han har en fortid som daglig leder for TV Inter og Vidvinkel media, og har heiet på TVL siden han hørte om planene for et års tid siden.

– Det er på tide at Norge får en TV-kanal som henvender seg til vanlige kristne mennesker

Leif Ingvald Skaug, organist og programleder

– Det er på tide at Norge får en TV-kanal som henvender seg til vanlige kristne mennesker som er glade i kirken sin, og som gjerne synger med til både både feiende gospellåter og kjære og kjente salmer, sier han.

«Wow, dette kan bli noe stort»

Alf Gjøsund, redaktør for TVL-satsningen, sier at han lenge har håpet å få Skaug som programleder på den planlagte kanalen.

– Jeg har fulgt Leif Ingvald siden starten, og mange ganger tenkt: «Wow, dette kan bli til noe virkelig stort på TVL». Han har ikke bare en energi som smitter, han har også evne til å få med seg dyktige talenter, slik at resultatet blir fantastisk. Jeg gleder meg enormt til å dele dette innholdet med langt flere.

– Jeg gleder meg enormt til å dele
dette innholdet med langt flere.

Alf Gjøsund, redaktør for TVL-prosjektet

Oppstartsdato for TVL – og for Gospel Explosion og Garasjekveld – er ennå ikke satt. Men Alf Gjøsund kan love at det blir TV fra Vårt Land.

– Omfanget og formen er ikke endelig bestemt, men vi jobber fortsatt iherdig for å realisere førstevalget vårt: En kanal med både digital og lineær dekning, tilgjengelig i hele Norge, sier han.

Foto øverst: Asbjørn Mortensen