Se TV-pastoren velsigne Farmen-Thor

Seerne måtte tørke øyekroken da presten Thor Haavik velsignet Farmen-deltakeren Raymond Røskeland på TV. I den nye episoden av PlussPrat er det Thors tur til å bli velsignet.

– Det sterkeste inntrykket var da han fortalte om sin opplevelse under konfirmantgudstjenester, om hvorfor han stod der. Jeg så en gutt som hadde vokst enormt.

Det forteller Roald Haavik, faren til Thor Haavik, i TV Inters PlussPrat.

Fram til da hadde foreldrene til Thor lagt vekt på god moral i oppdragelsen. De hadde bedt aftenbønn med barna, og lagt vekt på at tilværelsen ikke kunne være en tilfeldighet. Men plutselig hadde tenåringssønnen Thor begynt å engasjere seg i en menighet.

– Jeg hadde en kjempetung dag. Jeg satt på mitt eget rom og bestemte meg for å forsøke å be til Gud.

Thor Haavik, Prest i Den norske kirke

Selv er Thor synlig berørt når han forteller om møtet med Gud. Det skjedde alene på kne på gutterommet. Uten at noen prest eller predikant hadde overtalt ham.

– Jeg hadde en kjempetung dag. Jeg satt på mitt eget rom og bestemte meg for å forsøke å be til Gud, forteller Thor i programmet.

Fjerde program i Plussprat handler om hendelsen som forandret livet til fotballspilleren og naturfagentusiasten Thor Haavik. Og TV-pastor Egil Svardahl lar ham oppleve noe som minner om en episode i Farmen – men denne gangen er det Thor selv som blir velsignet.

TVL planlegger et omfattende samarbeid med produksjonsselskapet TV Inter. Vi gir deg episoden som eksempel på noen av de produksjonene vi ønsker å gi til seerne.

Foto øverst: Ole Kristiansen, TV Inter